Hopp til innhold
Nitram
Nitram NITRAM FAVS BS263
Premiere: 9. des

Nitram

1 t 47 min, 12 år, Drama / Thriller

* * * * * «Skuespiller kvartetten bestående av Jones, LaPaglia og Davis to ganger er overveldende» – The Telegraph

* * * * «En hypnotisk og urovekkende film» – The Guardian

* * * * «Strålende skuespill» – Cinevue

«Et veldig sterkt arbeid» – Deadline

«Konsekvent flotte skuespillerprestasjoner» – Variety

 

Et velspilt og forstyrrende psykologisk portrett av Australias verste massedrapsmann.

Det er noe galt med Nitram. Den uflidde unge mannen har ingen venner, ingen manerer og til naboenes store fortvilelse er han besatt av fyrverkeri. Det verken naboene, de rådville foreldrene eller resten av befolkningen på den australske øyen Tasmania vet, er at Nitrams manglende respekt for menneskene rundt ham snart skal eskalere drastisk. Det starter med at han banker på døren til Helen, en eksentrisk og velstående middelaldrende kvinne som lar seg fascinere av Nitram, og som både bekrefter og forsterker hans asosiale tendenser – med katastrofale konsekvenser …

Caleb Landry Jones er helt uforglemmelig i sitt portrett av Nitram som balanserer mellom undertrykt sinne og sorg over ekskludering. Landry Jones ble synlig berørt under prisudelingen under Cannes Awards og vi gratulerer ham med en velfortjent pris:
Vinner av Beste mannlige hovedrolle, Cannes Film Festival

Justin Kurzel er kanskje best kjent for sin stemningsfulle Shakespeare-adaptasjon MACBETH, men slo igjennom med SNOWTOWN, der han skildret en av Australias mest beryktede seriemordersaker. Med NITRAM tar han for seg et annet australsk nasjonaltraume, nemlig Port Arthur-massakren på Tasmania i 1996. Og med den dyktige karakterskuespilleren Caleb Landry Jones i hovedrollen, er dette både et uhyggelig fengslende karakterdrama og en forstyrrende psykologisk thriller fra virkeligheten.

Vis mer
 • Lengde: 1 t. 47 min.
 • Genre: Drama / Thriller
 • Sensur:
  Denne filmen har en urovekkende stemning og en forstyrrende tematikk knyttet til massedrap. Filmen skildrer en person i alvorlig psykisk ubalanse, og inneholder scener med en ulykke og et tilfelle av familievold. Da disse scenene ikke er nærgående skildret, antas filmen imidlertid å ikke være skadelig for barn over 12 år. Filmen får derfor aldersgrense 12 år.
 • Språk: Engelsk
 • Originaltittel:
 • Produksjonsår: 2021
 • Nasjonalitet: Australia
 • Regi: Justin Kurzel
 • Skuespillere:
  Caleb Landry Jones Judy Davis Anthony LaPaglia Sean Keenan

Kjøp billetter:

Fredag 09. Desember

Lørdag 10. Desember

Søndag 11. Desember

Mandag 12. Desember

Tirsdag 13. Desember

Onsdag 14. Desember

Torsdag 15. Desember